Wendy Helmendach (–17 kg) & Debby Duijndam (–18 kg): Slank en stralend de zomer in

Wendy:

“Op mijn 27e werd ik moeder van mijn heerlijke dochter Zoë en 3 jaar later werd haar stoere broertje Brett geboren. Ik had het gevoel dat bij iedereen om mij heen de zwangerschapskilo’s eraf vlogen, behalve bij mij. Als iemand iets over mijn gewicht zei, gaf ik standaard de zwangerschap de schuld. Telkens zei ik tegen mezelf dat ik maandag zou beginnen om weer gezonder te gaan eten.

Lees meer...
Geschreven door Joan Westgeest

Harja Schipperen: "Ik durf het pashokje weer uit te komen"

“Toen mijn moeder te horen kreeg dat ze Parkinson en Alzheimer had, ben ik voor haar gaan zorgen. Mijn vader deed ook heel veel maar die zit in de laatste fase van COPD. Dit werd voor hem ook te zwaar. Zo moest mijn moeder toch naar een verzorgingstehuis. In die tijd heb ik alleen maar voor anderen gezorgd, en niet voor mezelf.

Lees meer...
Geschreven door Joan Westgeest

Anja (-20 kg): "ik ben weer van mezelf gaan houden"

“In december 2017 werd ik in het ziekenhuis opgenomen met een hersenvliesontsteking. Na een lang ziekbed en interne revalidatie mocht ik weer naar huis. Door de hoeveelheid medicatie, de bijwerkingen hiervan en het moeizame bewegen nam ik ontzettend toe in gewicht. Stoppen met medicatie was geen optie maar ondertussen zat ik als gevolg van het overgewicht niet meer lekker in mijn vel.

Lees meer...
Geschreven door Joan Westgeest

Samen aan de slag voor jouw gezonde gewicht?