Hilda Rosebel, 50 jaar

Geschreven door Joan Westgeest
PowerSlim Delft

Gewicht voor PowerSlim?
Voordat ik met PowerSlim begon woog ik 87,3 kg met een lengte van 160 cm.

Had je altijd al overgewicht?
Ik ben nooit dik geweest als kind. Mijn gewicht begon toe te nemen nadat ik was gaan samenwonen en ik zelf mocht gaan beslissen wat ik ging eten en welke boodschappen ik deed. Toen we besloten om te gaan trouwen heb ik voor de eerste keer een dieet gevolgd want ik wilde slank in een mooie jurk passen. Daarna volgden nog vele diëten maar steeds hield ik die niet vol.

Hoe ben je zoveel aangekomen?
Ik ben net als zoveel mensen een emotie-eter en bij elke tegenslag begon ik te eten. Ik dacht dat het wel gerechtvaardigd was omdat ik toch 5 á 6 keer in de week sportte. Voordat je het weet en in de gaten hebt zit je in zo'n negatieve neerwaartse spiraal dat je het niet meer alleen kunt oplossen. Helaas vlogen de kilo's er niet af, maar eraan.

Wanneer kwam de omslag?
Mijn omslag kwam in augustus 2015 in mijn vakantie, ik was het helemaal zat. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb informatie over PowerSlim opgevraagd. Na het informatiegesprek werd ik erg enthousiast. Ik ben naar huis gegaan om alles even te laten bezinken. De dag erna ben ik met mijn man teruggegaan. Hij was in eerste instantie nogal sceptisch maar ik was ervan overtuigd dat het mij deze keer wel zou lukken. De knop ging resoluut om.

Hoe ben je uiteindelijk afgevallen?
Ik ben met PowerSlim afgevallen onder begeleiding van mijn voedingscoach. Vanaf dag 1 was ik enthousiast, ik vond alle verschillende maaltijden geweldig. Natuurlijk heb ik wel mijn favorieten maar ik vond eigenlijk alles lekker.

Hoe heb je dit ervaren?
Normaal word ik van diëten humeurig of chagrijnig en gestrest, maar dankzij PowerSlim voelde ik mij fit en vrolijk. Ik vond het heerlijk om te experimenteren met de recepten uit het kookboek. Ik ben namelijk zelf kok bij een cateringbedrijf en ben de hele dag bezig met lekker eten. Ik vond het erg leuk om op een andere manier lasagne of dressing etc. te maken. Ik voelde mij met de dag fitter en energieker worden en miste al die koolhydraten en suikers absoluut niet.

Wat was je hoogtepunt?
Dit jaar ben ik 50 jaar geworden en toen wij op vakantie gingen was ik zo trots op mijzelf. Na zoveel jaar overgewicht te hebben gehad paste ik weer in een leuke, strakke jurk. Dit heb ik allemaal te danken aan mijn fantastische coach en PowerSlim.

Samen aan de slag voor jouw gezonde gewicht?