Everdine de Vreede-Volkers (-20 kg)

Geschreven door Joan Westgeest
Ervaring Everdine de Vreede-Volkers

Op 13 maart 2020 werd het voor mij thuiswerken. De hele dag achter je laptop en weinig beweging. Ook ben ik flamenco dansdocente, dus normaliter beweeg ik genoeg, maar door de corona kon ik ook geen les meer geven. Het thuiswerken bevalt me prima, maar niet kunnen dansen is afzien voor mij. Ik ga sinds 19 jaar ieder jaar naar Sevilla om bij te scholen, maar mijn jubileum van de 20e keer ging niet door, heel erg jammer! Na twee maanden werd het mooi weer en ik wilde een zomerjurkje aantrekken, maar wat schrok ik toen ik in de spiegel keek! Dit kon écht niet meer! Zó wilde ik me absoluut niet gaan vertonen. Ik leek wel zwanger, wat een buik en een achterwerk. Met mijn 1,65 meter en 86,5 kilo zwaar, werd het écht tijd om hier iets aan te gaan doen.

Op 25 mei 2020 heb ik de dichtstbijzijnde coach opgezocht en hoera! Joan Westgeest zit 10 minuten met de auto bij mij vandaan. Wat een fijn mens, zowel als coach als persoon, die verstand van zaken heeft! Dankzij haar deskundigheid ben ik op de juiste manier afgevallen.

Exact 7 maanden later woog ik mij op 1e kerstdag en de weegschaal gaf zelfs 20 kilo minder aan, dus 66,5 kilo. Ik heb een normaal figuur overgehouden en nog steeds een stevige buste. Nou ja, mijn armen zijn ietwat rimpelig geworden, maar dat neem ik dan maar voor lief. Beetje extra oefeningen doen. Tja, dat heb ik natuurlijk op Facebook gepost mét foto voor en na. Blij en tróts!

Het beginnen was even wennen, met name geen alcohol. Joan zei hierover: “Eén glas droge witte wijn in de week mag”. Huh? Dat is precies niks! We zijn gewend om ieder weekend een terrasje te pakken en iets lekkers erbij te eten. Bijna iedere week wel uit eten met de nodige wijntjes erbij. Ook ben ik gek op een baco of een gin-tonic. Wat dat betreft zijn we ook echte levensgenieters. Vanwege de corona was dat afgelopen en dat was een bijkomend voordeel. Uiteraard niet voor de horeca, want ik ken veel mensen die een eigen zaak hebben. Daar wil je momenteel echt niet mee ruilen. Maar goed, ik heb geluisterd en heb in mijn leven nog nooit zoveel water gedronken! Ja, ik ga me nu wel eens te buiten en drink dan 3 glazen wijn én water erbij, maar wat ben ik dan brák de volgende ochtend! Dan heb ik alweer spijt…

De producten van PowerSlim zijn zó lekker en de recepten uit de kookboeken die ik van Joan kreeg zijn ook zo makkelijk te maken én lekker, dat het goed vol te houden was/is. Zelfs mijn man eet het diner gewoon mee en vindt het ook heerlijk. Steeds weer nieuwe recepten proberen en dan zeggen we na de eerste hap heel vaak: “Díe houden we er in!”

Joan adviseerde mij bij het eerste gesprek om erbij te gaan bewegen, door te gaan lopen. Ik zei: “Wát? Lópen? Dat méén je niet!” Ik pakte namelijk al de fiets om 200 meter verderop naar de supermarkt te gaan. Ik had echt een broertje dood aan lopen. Maar goed, ik dacht laat ik het maar eens gaan proberen. Techno-muziek in mijn oren en gaan. Stevig lopen, dus niet hardlopen, want dat had ik al eens geprobeerd, maar daar gaat mijn lijf tegen protesteren. Tussendoor moest ik toch wel een bankje opzoeken om even uit te puffen, want dansconditie en loopconditie zijn toch twee heel verschillende dingen. Van de zomer was het bijna niet te doen met de warmte, dus zette ik regelmatig de wekker tussen 05.00 en 05.30 uur de wekker, anders kon ik die dag niet meer lopen. En dat als avondmens! Maar de weegschaal gaf na een paar dagen al snel minder kilo’s aan, dus ik zág dat het werkte! Wauw! In het begin val je al snel af natuurlijk, maar ik bleef gewoon afvallen. Nu loop ik gemiddeld toch gauw 10 tot 12.000 stappen per dag.

Eind september was ik jarig en vroeg een Fitbit-weegschaal voor mijn verjaardag. Wat een uitkomst! Zo hoef ik niet op het weegmoment te wachten en kan gedurende de week mijn gewicht in de gaten houden.

Mijn favoriete PowerSlim-producten zijn toch wel de chocoladewafels, die ik ’s avonds bij een kopje espresso neem.
Als tussendoortje vind ik het chocoladedrankje erg lekker, maar ook de naturel pannenkoek die ik als lunch wel eens neem. En o ja, de chocopasta op een croissantje! Het is gewoon snoepen voor mij :)

Ik ben nu méér afgevallen dan dat oorspronkelijk mijn streefgewicht was, en ik wil dat graag zo houden. Een beetje speling van 2 kilo is prima. Al met al heb ik mij nog nooit zo gezond en fit gevoeld als nu. Daar moet je dan eerst 65 jaar voor worden, haha.

In deze donkere dagen loop ik niet meer ’s ochtends vroeg, want het is gewoon nog pikkedonker. Ik loop nu ergens op de dag als het droog is. Dus véél minder dan van de zomer. Ik kijk nu al uit naar de lente, zodat ik weer iedere ochtend voordat ik achter mijn laptop ga zitten, mijn rondje van een uur kan lopen.

Lieve Joan, ik ben er bijna, nu nog het op gewicht blijven, maar daar heb ik alle vertrouwen in met jou als steun en vraagbaak.

Dankjewel!

Everdine de Vreede-Volkers
Delft

 

 

Samen aan de slag voor jouw gezonde gewicht?