Quiche zalm spinazie

Geschreven door Joan Westgeest
Recept quiche spinazie zalm

Aantal personen: 4

Ingrediënten:
100 g zalm in stukjes (vers of uit blik)
4 eieren
400 g spinazie (gewassen en goed uitgelekt)
1 rode ui, gesnipperd
4 el Boursin cuisine light
1 el bieslook, fijngehakt
1 el dille, fijngehakt
2 el olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).  Een kleine springvorm met 1 el olijfolie invetten of de springvorm met bakpapier bekleden (zodat de quiche niet aan de springvorm blijft kleven).

Klop de eieren met de Boursin cuisine, peper en zout. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de ui totdat deze glazig ziet. Voeg de spinazie toe en roerbak totdat deze is geslonken. Doe de ui en de spinazie in een vergiet en druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit. Doe het terug in de pan en meng het eimengsel, de zalm en de kruiden erdoor. Voeg het mengsel toe aan de springvorm en dek deze af met aluminiumfolie. Bak de quiche vervolgens 20 minuten in de oven, verwijder het aluminiumfolie en bak nog eens 20 minuten.

Varieermogelijkheid:
In plaats van zalm kan je 100 gram kastanjechampignons nemen (fijnsnijden en in een droge pan zonder olijfolie droog bakken, daarna spinazie erbij, als het goed geslonken is, dan in een vergiet het vocht eruitdrukken. Daarna zelfde stappen als hierboven).

 

 

Samen aan de slag voor jouw gezonde gewicht?