Groene thee, meer voordelen dan je denkt

Geschreven door Joan Westgeest
Groene thee

Waarschijnlijk wist je al dat groene thee behoorlijk gezond is. Maar wist je al dat het kanker kan voorkomen, je lever beschermt tegen alcohol en dat je ermee kunt afvallen?

Wat is groene thee?
Groene thee is gemaakt van de bladeren van de Camilla sinsensis. In China en Japan staat het al heel lang bekend om de verkwikkende werking. Groene thee heeft geen calorieën, is PH-neutraal en bevat antioxidanten.

Groene thee bevat cafeïne maar in tegenstelling tot in zwarte thee of koffie is deze cafeïne verbonden met zogenaamde looistoffen waardoor het langzamer door je lichaam verdeeld wordt.

De voordelen van groene thee:

  • bevat heel veel antioxidanten. Antioxidanten kunnen het natuurlijke afweersysteem versterken om schadelijke effecten van vrije radicalen tegen te gaan;
  • het helpt met afvallen, zie hieronder meer:
  • het beschermt de lever tegen alcohol;
  • er zijn onderzoeken die bewijzen dat groene thee positieve effecten heeft voor heel veel ziektes (kanker, hart- en vaatziekten, Alzheimer, diabetes en de ziekte van Parkinson);
  • het helpt tegen een hoge bloeddruk;
  • het geeft je immuunsysteem een flinke boost;
  • het kan stress verminderen;
  • het hydrateert goed!

Afvallen met groene thee
Groene thee is geen wondermiddel, maar is een fijn hulpje. Je kunt met groene thee afvallen omdat je meer energie verbrandt en tegelijkertijd afvalstoffen in je lichaam vermindert. Voorwaarde is wel dat je dagelijks een paar koppen drinkt (2 - 4) en er geen suiker of zoetjes in doet! Bij regelmatig bewegen en op je voeding letten, zal het afvallen natuurlijk sneller gaan.

TIP: het gekookte water eerst 7 minuutjes af laten koelen voordat je het zakje erin doet, anders kook je de antioxidanten kapot.

Soort groene thee
De soort groene thee maakt niet zoveel uit (losse thee of in theezakjes), beide zijn gezond.

Groene thee in andere producten
Soms zie je dat groene thee wordt toegevoegd aan andere producten. Bijvoorbeeld als smaakje bij etenswaren (macarons) of als ingrediënt in huidverzorgingsartikelen (crèmes). De reden hiervoor is dat groene thee preventief zou werken tegen huidveroudering.

Conclusie
Sla een grote lading groene thee in en begin met drinken!

Credit: Mens en Gezondheid

Samen aan de slag voor jouw gezonde gewicht?