Courgettesoep

Ingrediënten (4 personen):
2 courgettes in blokjes
1 liter kippenbouillon
2 el Boursin cuisine light

Bereidingswijze: Kook de geschilde en in blokjes gesneden courgettes 15 minuten in de kippenbouillon. Pureer de soep met de staafmixer. Roer de Boursin cuisine light door de soep. Een simpele maar erg lekkere soep. En een handige manier om meer groente op een dag binnen te krijgen.

Geschreven door Joan Westgeest

Salade gerookte zalm

Ingrediënten: 150-200 g gerookte zalm in repen
100 g ijsbergsla
100 g courgette
3 takjes verse bieslook
2 el olijfolie
Zout en peper

Bereidingswijze: Courgette schillen en in stukjes snijden. Bak de courgettestukjes in een eetlepel olijfolie. In een slaschaal de ijsbergsla met de gebakken courgette mengen. De gerookte zalm en de bieslook (in kleine stukjes) erbij. Maak een dressing van een eetlepel olijfolie, zout en peper en verdeel over de salade.

 

Geschreven door Joan Westgeest

Gehaktballetjes met tzaziki

Ingrediënten:
120-150 g rundertartaar
1 sjalotje fijngesneden
1 tl bouillonpoeder
1 tl sambal (eventueel)
2 el olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten door elkaar, behalve de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Draai hier kleine gehaktballetjes van. Verwarm de olie in een pan en bak de gehaktballetjes mooi bruin.

Tzaziki

Ingrediënten:
2 el Griekse yoghurt %vet (of magere kwark 0% vet)
¼ komkommer geschild, geraspt en uitgelekt
1 teen knoflook geperst
zout en peper

Bereidingswijze:
Meng de Griekse yoghurt met de komkommerrasp en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

Geschreven door Joan Westgeest

Ham-avocadosalade

Ingrediënten:
100 g hamreepjes
¼ komkommer (geschild en in halve maantjes gesneden)
5 olijven
½ avocado (in blokjes)
ijsbergsla
bieslook

Bereidingswijze:
Komkommer schillen en in halve maantjes snijden. Avocado in blokjes en olijven in plakjes snijden. Meng alle ingrediënten behalve de bieslook. Paar bieslooktakjes boven de salade versnipperen.
Eventueel een eetlepel mayonaise erbij.

Geschreven door Joan Westgeest

Noodles met biefreepjes

Ingrediënten:

Noodles
40-50 g biefstuk in reepjes
150 g snijboontjes in stukjes
1 handje taugé
1 teen knoflook geperst
1 el Kikkoman sojasaus
½ rode peper zaadjes verwijderd en in ringetjes
1 el olijfolie

Bereidingswijze:
Meng de olie met de sojasaus en knoflook en laat de biefstuk minimaal 15 minuten hierin marineren. Kook ondertussen de noodles. Roerbak de biefstuk met de snijboontjes en rode peper en op het laatst de taugé toevoegen. Meng de noodles met de biefstukreepjes en groenten.

Geschreven door Joan Westgeest

Samen aan de slag voor jouw gezonde gewicht?