Hormoonanalyse

Een gezonde hormoonbalans is de basis voor een gezond lichaam.
Als hormonen echter uit balans raken kunnen er allerlei klachten optreden. Overgewicht, hormonale migraine, menstruatiepijn, overgangsklachten, vruchtbaarheidsproblemen, huidproblemen, PMS… een kleine greep uit de vele klachten die door hormonen veroorzaakt kunnen worden. Het samenspel tussen hormonen en voeding is echter gecompliceerd en vergt een grondige kennis.

Je hormonen in balans, jij in balans

Misschien herken je dit wel: je hebt al van alles geprobeerd om van je klachten af te komen. Maar telkens bleek de oplossing maar tijdelijk of zelfs niet te werken. Ik geloof dat blijvend resultaat alleen mogelijk is als de diepste oorzaken aangepakt worden. Daarvoor moet je hormonen leren begrijpen. Als je hormonen begrijpt, dan kun je ze namelijk vragen iets te doen, in plaats van alleen maar dwingen met bijvoorbeeld medicijnen. Samen met jou wil ik kijken hoe hormonen jouw gezondheid beïnvloeden.

De werking van hormonen

De functies van onze hormonen kunnen variëren van het reguleren van de bloedsuikerspiegel, het opslaan van vetweefsel, maar ook groei, voortplanting, emoties en gedrag worden onder invloed van hormonen gereguleerd.

De meest bekende hormonen zijn:

 • Geslachtshormonen: oestrogeen, testosteron en progesteron
 • Bloedsuikerspiegel hormonen: insuline en adrenaline
 • Groeihormoon
 • Bijnieren hormonen: cortisol, DHEA, aldosteron

Hormonen en afvallen

Afvallen klinkt heel gemakkelijk – minder calorieën binnen krijgen dan dat je verbrandt – maar in de praktijk is dit niet zo gemakkelijk. Je stofwisseling en je vethuishouding worden bijna in zijn geheel gereguleerd door hormonen. Hormonen zijn verantwoordelijk voor het bepalen of je vet opslaat of dat je vet verbrandt. Daarnaast geven bepaalde type hormonen je een vol gevoel, terwijl andere hormonen juist zorgen voor een hongerig gevoel. Als we onze hormoonhuishouding bekijken met als doel om af te vallen, dan zijn er dus wel degelijk goede (verjongingshormonen) en slechte hormonen (insuline).

Hormoonanalyse door JOAN coacht je (€ 295,00)

Je kunt in mijn praktijk een hormoonanalyse laten uitvoeren. Onder mijn begeleiding ga je erachter komen welke hormonen er bij jou uit balans zijn en jouw gezondheid beïnvloeden. Samen stellen we een plan van aanpak op om jouw hormonen in balans te brengen.

Een complete hormoonanalyse door JOAN coacht je bestaat uit:

 • Een hormoonanalyse die ongeveer een dagdeel (ca. 2,5 uur) duurt. In deze hormoonanalyse vraag ik je het hemd van het lijf over je gezondheid en ziektehistorie. Hierna weet je welke hormonen er bij jou uit balans zijn.
 • Je krijgt tips en (voedings-)adviezen om mee aan de slag te gaan om jouw hormonen in balans te brengen.
 • Je krijgt een lijst met voedingsmiddelen.
 • Ik neem een uitgebreide bodymeting af en je ontvangt hiervan een schriftelijke uitleg.
 • Je krijgt alle ruimte om je vragen te stellen.
 • In de maand erna mag jij mij bellen/mailen/appen met al je vragen en beantwoord ik deze binnen 24 uur.
 • Na een maand spreken we elkaar nog een keer om te evalueren hoe het met je gaat en om de puntjes op de I te zetten.

Wil je meer weten over een hormoonanalyse door JOAN coacht je? Bel, mail of stuur een WhatsApp bericht en maak een vrijblijvende kennismakingsafspraak.

Stempel certified voedingscoach PS. food & lifestyle

Samen aan de slag voor jouw gezonde gewicht?

Scroll naar boven